fbpx

PRP

Използването на комбинация от клетки и растежни фактори като борба със стареенето на кожата.

В годините на истинско тъканно подмладяване, плазмата, богата на тромбоцити е обещаваща алтернатива на хирургията, поради факта, че благоприятства протичането на безопасен и естествен оздравителен процес.

PRP е съкращение на Platelet rich plasma – плазма, обогатена с тромбоцити. От кръвта на пациента се извличат клетки и растежни фактори, които се прилагат в различни области на медицината. Тази плазма има свойството да стимулира регенеративните процеси в тялото и точно това свойство се използва в естетичната медицина. В процеса на стареене, под влиянието на редица външни и вътрешни фактори, лицето губи част от своя обем. Посредством инжектиране на PRP в определени зони се стимулира организма сам да възстанови този загубен обем. PRP е резервоар за растежни фактори; те се освобождават при активирането на PRP посредством контакт с екстрацелуларния матрикс. Веднъж активирани, растежните фактори предизвикват различни клетъчно-сигнални каскади, които ускоряват образуването на нови кръвоносни съдове, клетъчната пролиферация, диференциацията на стволовите клетки и тъканна регенерация на нов биоматрикс. В Естетичен център Магна Бюти се използват консумативи на Regen Lab, които създадоха един наистина революционен продукт. Тяхната технология използва сепаративен гел, с който извличането на плазмата става по-бързо, по-прецизно и е необходима по-малко кръв. С методиката, използвана от Regen Lab много точно се контролира състава и концентрацията на получената плазма. По отношение на световния стандарт за състава на обогатена плазма, продуктът на Regen Lab е на първо място. Плазмата, богата на тромбоцити представлява мощен източник на растежни фактори, които подпомагат възстановяването и подмладяването. Методът се използва за третиране най-често на кожата на лицето, шията, деколтето, както и горната част на ръцете. Процедурата позволява да се третира и проблемната зона около очите, като се справя изключително добре с премахването на тъмните кръгове и фините бръчки. Методът е подходящ за всякакви възрасти и не е необходима специална подготовка. Няма риск от заразяване и алергични реакции, защото се използва собствената кръв на пациента посредством специални за това стерилни епруветки.

Въпреки целия потенциал на плазмата, богата на тромбоцити, някои пациенти се нуждаят от по-интензивна терапия; това доведе до разработването на фейслифтинга със Cellular Matrix. PRP самостоятелно има по-слаб ефект в създаването на обем; затова, в Cellular Matric Хиалуроновата киселина (HA) е комбинирана с PRP за засилване на регенеративните свойства. В какво се състои уникалността на комбинацията PRP&Хиаулоронова киселина в една епруветка – Cellular Matrix? HA също представлява резервоар за освободените активни растежни фактори. Тя увеличава времето за задържане на растежните фактори в тъканите и създава по-продължителен ефект върху миграцията на стволовите клетки и тъканната регенерация, в сравнение с този, упражняван само от PRP. Cellular Matrix възстановява обема на тъканите, придавайки им по-млад вид. Този продукт съчетава по един напълно нов до момента начин богатата на тромбоцити плазма и така необходимата на кожата хиаулоронова киселина. Тя е един от главните компоненти на съединителната тъкан на кожата и основната й роля е да хидратира горните клетъчни слоеве, да укрепи съпротивителните ѝ сили и да изглади приятно повърхността. За съжаление, с напредването на възрастта кожата губи част от хиалуроновата киселина, колагена и еластина, което значително влошава качествата й. Една от основните причини за стареенето на кожата е дехидратацията, а ролята на хиалуроновата киселина в борбата с нея е от голямо значение. Тя задържа влагата в кожата и създава обем и плътност. Тази терапия намалява отпуснатостта на кожата, подмладява я и възвръща плътността ѝ, особено в трудни за третиране зони (периорбитална зона, шия и др.)

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram