fbpx

Третиране на акне

Без повече кожни несъвършенства

КАКВО ПРОВОКИРА ПОЯВАТА НА АКНЕ?
Състоянието Acne vulgaris, широко известно само като акне, основно е генетично определено и хормонално обусловено заболяване. Първите признаци на акне обикновено се появяват през пубертета, когато поради хормонални промени се увеличава производството на себум от мастните жлези, но има и такива, които се появяват в зряла възраст. Мастните жлези се запушват и първата аномалия, която се появява, е малък бял връх. Себумната запушалка е в контакт с въздуха, окислява се и става черна. Черните точки и белите върхове могат да се уголемят, увеличавайки размера на порите. Когато кожни бактерии (Propionibacterium acnes) взаимодействат с тази задържана мазнина, се освобождават мастни киселини и други дразнещи субстанции, вследствие на което се появяват възпалителни пустули и кисти.
Акне розацея е хронично и често прогресиращо хронично заболяване, което причинява зачервяване и подуване на лицето. Розацеята може да започне като тенденция към лесно пламване или зачервяване и да прогресира към постоянна червенина в центъра на лицето, която постепенно да засегне бузите, челото, брадичката и носа. С влошаване на заболяването, червенината става по-тежка и упорита, а малките кръвоносни съдове, акне-подобните пъпчици и нодули стават видими по повърхността на кожата. Розацеята може да се влоши при излагане на висока или ниска температура, слънчеви лъчи, емоционален стрес, горещи напитки, алкохол, пикантна храна и някои продукти за грижа за кожата.

ТЕХНОЛОГИИ ЗА ТРЕТИРАНЕ

 Limelight™ Intense Pulse Light (IPL)

Да представим най-новата и високо-технологична система на Cutera® – Intense Pulsed Light  (IPL). С нея имаме контрол върху всички терапевтични параметри, необходими за оптимални резултати, като в същото време поддържаме безопасност и комфорт, характеристики, уникални за Cutera®.

Проникващата енергия на Intense Pulsed Light убива бактерия P. acne и стимулира обновяването на кожата, намалявайки появата на лезии, а в същото време стимулира цялостния вид на кожата. IPL е отлична терапия на розацея поради възможността на този режим да повлияе ефективно фините кръвоносни съдове.

Limelight™ Intense Pulse Light (IPL)
Да представим най-новата и високо-технологична система на Cutera® – Intense Pulsed Light (IPL). С нея имаме контрол върху всички терапевтични параметри, необходими за оптимални резултати, като в същото време поддържаме безопасност и комфорт, характеристики, уникални за Cutera®.
Проникващата енергия на Intense Pulsed Light убива бактерия P. acne и стимулира обновяването на кожата, намалявайки появата на лезии, а в същото време стимулира цялостния вид на кожата. IPL е отлична терапия на розацея поради възможността на този режим да повлияе ефективно фините кръвоносни съдове.

лазерни процедури - jenesis

Laser Genesis
Технология Cutera Laser Genesis използва неинвазивен лазер за безопасно, дискретно и ефективно третиране на възпалително акне и/или пост-възпалителна хиперплазия (пигментациите, които остават след белезите от акне). Посредством нежно загряване на горния дермален слой на кожата, Laser Genesis™ стимулира синтеза на колаген и въздейства на разширените капиляри, за да редуцира червенината. Можете да очаквате леки, но последователни и постоянни резултати след всяка процедура. В зависимост от тежестта на възпаление, може да са необходими 6 до 10 процедури, които да се правят на всеки две седмици. Използването на лазер Nd:Yag 1064 nm ограничава намножаването на P. acne. В допълнение, тази терапия ще подобри текстурата на кожата като цяло, намалявайки размера на порите и акнеични белези от стари огнища.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram