fbpx

Фотоподмладяване

Появата на фотоподмладяването постигна голям фурор в антиейдж терапията преди няколко години. Оттогава се откриват непрекъснато нови ползи от процедурата и тя на практика е подходяща за всеки след 30 годишна възраст.  Най-често за фотоподмладяването се използва IPL или т.нар. интензивна пулсова светлина. Тя обхваща спектър от лъчи (видими и инфрачервени, от 560 до 1200 nm), за да може едновременно да се атакуват различни проблеми и несъвършенства по кожата. IPL фотоподмладяването е патентована технология за неинвазивно повлияване на различни признаци на стареене на кожата на лицето, деколтето, шията, тялото и крайниците, използваща интензивна пулсираща светлина. Резултатът е стимулиране на производството на колаген, благодарение на който кожата се изглажда, а контурите на лицето и шията видимо се стягат.

Действието на IPL се базира на принципа „селективна фототермолиза”, при който светлината, която се излъчва от апарата се поглъща от специфични структури, наречени хромофори. В случая това са хемоглобин и меланин. Погълнатата светлина се трансформира в топлина и настъпва избирателно разрушаване на прицелни структури като пигментни петна, разширени капиляри, косми. Допълнително ,част от лъчите, достигнали  дермата, стимулират фибробластите да произвеждат повече нов и здрав колаген. Така чрез една процедура едновременно се въздейства върху няколко естетични проблема.

Процедурата, извършвана в Магна Бюти позволява комбиниран подход при отстраняване на проблемите, възникващи с течение на възрастта – едновременно третира дифузна червенина, телангиектазии, васкуларни образувания, в съчетание с фотоувреждания – пигментации, червени, кафяви петна от слънцето. Изключително добре се повлияват светли и тъмни кафяви петна, третирането на които преди беше много трудно.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram