fbpx

Най-после – здрави нокти за мъжете и жените

Гъбичките по ноктите (онихомикоза) са често срещано състояние, засягащо над 20 % от населението в Европа..

В Естетичен център Магна Бюти, гъбичките по ноктите се третират успешно с най-новите съществуващи методи.

Какво е онихомикоза?

Онихомикозата е гъбична инфекция на ноктите, която може да включва всеки един компонент на нокътната структура. Инфекцията може да причини болка, дискомфорт, цялостна промяна на ноктите, което може да доведе до професионални, физически и социални ограничения. Това е едно от най-разпространените заболявания по ноктите и причинява около половината от нокътните аномалии. Състоянието може да засегне ноктите на краката или ръцете, но инфекцията по краката е значително по-разпространена.

Какво причинява инфектирането на ноктите?

Най-честата причина за това състояние са дерматофитни гъбички, но може да участват и недерматофитни причинители. Това са хранещи се с кератин организми, а той е основният компонент на ноктите и кожата.  Най-често срещаните причинители са Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes и Candida albicans.

От къде идва инфектирането на ноктите?

Инфектирането на ноктите се причинява от контакт с дерматофити, които са навсякъде около нас.  Честите източници на инфекция включват плувни басейни, обществени душове, спортни зали и салони за педикюр. Тесните обувки и травмите по ноктите също могат да доведат до инфекция. Наследствената предразположеност, влошеното здраве и напредването на възрастта са други фактори, увеличаващи риска от инфектиране на ноктите.

Какви са симптомите при гъбички по ноктите?

Те могат да причинят пожълтяване или обезцветяване на ноктите. С напредването на инфекцията е възможно ноктите да се удебелят, изкривят, да станат чупливи и да се отделят от нокътното легло.  Носенето на обувки и ходенето може да станат болезнени.

 

Какво представлява Erchonia Lunula Laser®?

Lunula Laser® е революционен нискоенергиен, студен, диоден лазер, който по безопасен и ефективен начин третира онихомикоза (гъбички по ноктите) и нарушения по ноктите.

Lunula е лазерна технология, която работи едновременно на 2 различни дължини на вълните (635nm и на 405nm) върху един засегнат участък. Лазерът използва фотонна енергия, за да модулира клетъчните процеси, насочени към гъбичната инфекция, без нежелани странични ефекти върху нокътната плочка, пръстите или кожата.

При Lunula Laser® се обработват ноктите на един крайник едновременно, като продължителността на една процедура е 12 минути. По време на процедурата, няма загряване, болка или други неприятни усещания. Броят на необходимите процедури се определя в зависимост от състоянието на инфекцията.

 

Какво представлява Cutera Laser Genesis?

Laser Genesis е процедура с Nd:YAG 1064 nm лазер, който предлага безопасно и ефективно решение при лечението на онихомикоза, известна повече като гъбички по ноктите.

Лазерните процедури са ефективни при елиминирането на гъбичната инфекция и възстановяването на ноктите. По време на процедурата повечето пациенти усещат затопляне в областа, която се третира. Лазерната светлина преминава през ноктите и околната тъкан, като се абсорбира от пигмента в гъбичките. Погълната от пигмента, светлината се трансформира в топлина, която убива или уврежда гъбичния организъм.

Една процедура отнема приблизително 20 минути за третирането на 5-10 нокътя. При повечето пациенти се наблюдава подобрение след една процедура. Броят на необходимите процедури може да варира в зависимост от тежестта на инфекцията.

 

Цени на процедури с Lunula Laser®
Процедура Цена

Третиране на гъбички по ноктите на една ръка

50

Третиране на гъбички по ноктите на един крак

50
Цени на процедури с Laser Genesis

Процедура

Цена

Третиране на гъбички по ноктите на петте пръста на единия крак

80

Третиране на гъбички по ноктите на двата крака

120

Третиране на гъбички по ноктите – палец

40

Третиране на гъбички по ноктите – на всеки един от другите пръсти

20

Третиране на гъбички по ноктите на петте пръста на едната ръка

70

Третиране на гъбички по ноктите на двете ръце

110

Третиране на гъбички по ноктите на един пръст/ръка

20

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram