fbpx

Най-после – здрави нокти за мъжете и жените

Гъбичките по ноктите (онихомикоза) са често срещано състояние, засягащо над 20 % от населението в Европа..

В Естетичен център Магна Бюти гъбичките по ноктите се третират успешно с лазерната процедура GenesisPlus.

Какво причинява инфектирането на ноктите?

Най-честата причина за това състояние са дерматофитни гъбички, но може да участват и недерматофитни причинители. Това са хранещи се с кератин организми, а той е основният компонент на ноктите и кожата.  Най-често срещаните причинители са Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes и Candida albicans.

От къде идва инфектирането на ноктите?

Инфектирането на ноктите се причинява от контакт с дерматофити, които са навсякъде около нас.  Честите източници на инфекция включват плувни басейни, обществени душове, спортни зали и салони за педикюр. Тесните обувки и травмите по ноктите също могат да доведат до инфекция. Наследствената предразположеност, влошеното здраве и напредването на възрастта са други фактори, увеличаващи риска от инфектиране на ноктите.

Какви са симптомите при гъбички по ноктите?

Те могат да причинят пожълтяване или обезцветяване на ноктите. С напредването на инфекцията е възможно ноктите да се удебелят, изкривят, да станат чупливи и да се отделят от нокътното легло.  Носенето на обувки и ходенето може да станат болезнени.

Какво представлява GenesisPlus?

GenesisPlus е процедура с Nd:YAG 1064 nm лазер, който предлага безопасно и ефективно решение при лечението на онихомикоза, известна повече като гъбички по ноктите.

Лазерните процедури са ефективни при елиминирането на гъбичната инфекция и възстановяването на ноктите. При повечето пациенти се наблюдава поне подобрение. По време на процедурата повечето пациенти усещат затопляне в пръстите на краката. Лазерната светлина преминава през ноктите и околната тъкан, като се абсорбира от пигмент в гъбичките. Погълната от пигмента, светлината се трансформира в топлина, която убива или уврежда гъбичния организъм. Клиничните проучвания не съобщават за неблагоприятни ефекти, свързани с лазерното третиране.

Една процедура отнема приблизително 20 минути за третирането на 5-10 нокътя. При повечето пациенти се наблюдава подобрение след една процедура. Броят на необходимите процедури може да варира в зависимост от тежестта на инфекцията.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram