fbpx

Терапевтичен педикюр

Грижа за Вашите нокти

Терапевтичният педикюр е услуга,изключително важна за хора с определени особеностти в ходилата и/или ноктите,съпроводени с болка и дискомфорт.
При всеки човек може да се прояви проблем с ходилата, който затруднява  нормалното ежедневие. Това може да се получи заради ортопедични особености на ходилото, напълняване, носене на неудобни обувки, травма, която променя геометрията на костната система в ходилата, работа, свързана с продължително стоене прав, плоскотъпие и ред други причини.

Терапевтичният педикюр се извършва от квалифициран и обучен медицински специалист.При наличие на  даден проблем свързан с ходилата, терапевтичният педикюр може да поддържа  този проблем,да облекчи болките и дискомфорта на клиента, а при лечение да се работи заедно с лекар.
Има състояния,които се нуждаят от системна терапия под наблюдението на лекар и същевременно поддръжка на проблема от педикюрист.
Най-често срещаните проблеми свързани с ходилата са: гъбички на ноктите,впити нокти,мазоли,кокоши тръни,хиперкератозни участъци,рагади и дори диабетни ходила.

За да са ефективни процедурите, трябва преди всичко да се направи подробна анамнеза на клиента, да се изясни състоянието и ако е необходимо по преценка на лекаря да се направят съответните изследвания. Броят процедури е индивидуален в зависимост от третираният проблем.

В Естетичен център “Магна Бюти”,можем да се погрижим за вашият проблем, да облекчим ващата болка и да премахнем вашият дискомфорт. При необходимост  ще ви насочим към съобтветният специалист, и спрямо тежестта на проблема можем да направим директно консултация с лекар-дерматолог.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram