fbpx

VITAL AGE RETINOL

Най-ефективната алтернатива срещу признаците на стареене.

Професионална интензивна програма против бръчки, разработена изключително за превенция и намаляване размера и дълбочината на бръчките. ATACHE, на база философията си за научно разработена козметика, създаде перфектния начин да противодейства и редуцира признаците на стареене на кожата, благодарение на ексклузивната, високо ефективна комбинация от ЧИСТ РЕТИНОЛ и КОЕНЗИМ Q10. Тази перфектна комбинация увеличава действието на ретинола, стимулирайки по-доброто клетъчно фукциониране чрез осигуряване на повече енергия за клетъчните процеси.

Козметиката се променя постоянно, но въпреки това, понякога се появяват активни съставки, които издържат на теста на времето. Ретинол е aктивна съставка с доказана ефикасност. Той е производно на витамин A, по-малко активен от ретиноловата киселина и не толкова агресивен към кожата. Ускорява процесът на клетъчно обновяване и стимулира появата на нови по-свежи и по-млади клетки на повърхността. Повишава естествения синтез на колаген и е подходящ при пигментирани кожи. Спомага за намаляване на повърхностните бръчки на кожата и фините линии.

Програмата започва с почистване и тонизиране на кожата с най-подходящия ATACHE продукт според типа кожа. След това се прави пилинг според типа кожа. Следват стъпките на интензивната терапия против бръчки Vital Age Retinol.

  1. Активиране – смесва се съдържанието на една доза Ретинол с една доза Коензим Q10. Използват се 0,2% липозомален Коензим Q10 – висока концентрация, която подсилва действието и ефектите на ретинола; и 0,3% чист ретинол под формата на молекулярен филм – гарантира и подобрява проникването на чистия витамин A, като редуцира забележимо бръчките на лицето, шията и деколтето. Прави се масаж против бръчки ATACHE с нежни масажни движения, до пълното попиване на продуктите.
  2. Покриване за проникване – иновативна маска с технология хидрогел, която комбинира активни съставки като натриев хиалуронат, екстракти от невен и водорасли с хидратиращи и подхранващи свойства и има удължено действие. Оклузивният и ефект благоприятства проникването на ретинола и коензим Q10. Оставя кожата перфектно чиста и гладка, особено зоната около очите.
  3. Финализиране – прави се със Стягащ флуид от програма Vital Age Retinol, съдържащ витамин Е, хиалуронова киселина, слънцезащитни филтри. Лека емулсия, даваща мекота и блясък на кожата, и равномерен тен. Идеална за финален щрих на програмата.

За продължаване започнатата от терапевта програма за третиране на бръчки, ATACHE разработиха гама домашни продукти – за подобряване и подчертаване на крайния резултат. Тази гама предлага интензивна терапия, която редуцира и предотвратява появата на бръчки и мимически линии на лицето, шията и деколтето. Формулите, базирани на комбинацията от ретинол и коензим Q10 е със Soft Focus ефект, изравняват тена и изчистват кожните несъвършенства, премахват уморения вид на кожата, придавайки и сияен вид. Най-новият продукт от гамата Vital Age Retinol Serum2 e интензивна терапия против стареене в двуфазна формула. Той има способността да подобри основни функции за младежки вид на кожата, като действа по време на нощния възстановителен процес. Съдържа високи концентрации на двете най-мощни анти-ейдж съставки: чист ретинол и коензим Q10. Този серум с текстура на течна коприна ще хидратира кожата на лицето, балансирайки производството на себум. Стимулира клетъчната регенерация, като реактивира клетъчната енергия и предотвратява стареенето. Намалява бръчките и фините линии, изравнявайки текстурата на кожата, а ниското молекулно тегло подобрява проникването на активните съставки, като по този начин стимулира еластина и колагена в най-дълбоките слоеве на кожата.

 

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram