fbpx

Лазерен пилинг

PEARL

Процедурата се препоръчва за аблативно третиране на бръчки, белези от акне, нееднородна структура на кожата, фотоувреждания и пигментации. Pearl е първият 2790 nm лазер, одобрен от FDA за третиране на бръчки!

CUTERA патентова технологията YSGG 2790 nm, чрез която се осигурява оптимален баланс на отлични естетични постижения с минимален период на възстановяване.

 

Какво представлява процедурата Pearl?

По време на процедурата (времетраене 15 до 30 минути) повърхностният слой на кожата се обработва с импулсна светлина с определени параметри (YSGG 2790 nm). Посредством аблация се отстраняват 10 – 30 микрона от горния слой на епидермиса. Едновременно с това протича и процес на коагулация – допълнително 20 – 60 микрона от епидермиса коагулират. Лазерът подава и определено количество топлина до дълбоките слоеве на кожата, за да стимулира естествената регенерация на кожата и производството на колаген в дългосрочен аспект. В разстояние на 3 – 4 дни (т.нар. възстановителен период след процедурата) в зоната на третирания участък се наблюдава излющване на кожата.

Какво значи възстановителен период?

Това е периодът, през който пациентът се възстановява от процедурата. Лицето е силно зачервено, аналогично на вида, който има при слънчево изгаряне. В резултат от коагулацията се образува коричка, която на втория – третия ден започва да се излющва. За период 3 – 4 дни върху кожата се поставя обикновен вазелин. Тъй като не бива да се използва слънцезащитен крем, излагането на пряка слънчева светлина трябва да се ограничи.

След този възстановителен период от около 4 дни пациента може да възстанови рутинната си ежедневна дейност.

Кой е подходящият пациент за третиране с Pearl?

Пациенти със светла кожа до умерено тъмна кожа; с малки, до средни фотоувреждания; бръчки, белези, белези от акне са идеалните пациенти за този тип процедура. Или всеки, който желае напълно да обнови и регенерира своята кожа би могъл да постигне този резултат чрез Pearl процедурата.

Какво е усещането по време на процедурата?

Като серия от ощипвания. Ако се използва скала на болката между 1 и 10 и се приеме 10 за най-високата степен, то болката е между 2 и 3.

Кога ще се види резултата? След колко време може да се използва грим?

При по – голям процент от пациентите , подложили се на процедурата, подобрението е видимо 3 – 4 дни след първата процедура, незабавно след като процесът на излющване приключи. След този период няма проблем да се постави и грим върху третирания участък.

Колко процедури се препоръчват?

Препоръчват се две процедури през интервал от един месец. Обикновено една процедура дава много добри резултати.

Може ли процедурата Pearl да бъде комбинирана с друг вид процедура, например с Laser Genesis и/или Titan, както и филъри, Botox?

Дискутирайте с Вашия дерматолог коя от комбинациите е най – удачна за вас.

Сравнение на процедурата Pearl с другите лазерни процедури.

Изключително ефективен метод при третиране на бръчки, нееднородна структура на кожата, фотоувреждания (без рани, сълзене, кървене или прием на обезболяващи след процедурата). Периодът на възстановяване е много по-кратък, в сравнение с Erbium или CO2 лазер. Резултатът, постигнат с Pearl е равен на резултатът, постигнат с 4 до 6 процедури с фракционираните Erbium или CO2 лазер.

Cutera притежава FDA одобрение и регистрация на лазер Pearl за третиране на бръчки, нееднородна структура на кожата, фотоувреждания – посредством стимулиране процеса на естествена регенерация и подновяване на повърхностния слой на кожата.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram