fbpx

Хармонично ремоделиране на вашето лице

магнабюти-снежана-манджукова

ЗА ВИДИМО ПОДОБРЯВАНЕ НА СТРУКТУРАТА И БЛЯСЪКА НА КОЖАТА, РЕДУЦИРАНЕ НА БРЪЧКИТЕ И ФИНИТЕ ЛИНИИ И ЕЛИМИНИРАНЕ НА ТЪМНИТЕ КРЪГОВЕ.

Д-р Манджукова, какви предимства предлага процеду- рата с кръвна плазма пред другите естетични проце- дури и какъв е ефекта от нея?
Различното при тази естетична процедура е, че при нея се използва продукт, извлечен от собствения организъм, без каквито и де е добавки. Лицето и шията се третират с обогатена, концентрирана плазма с тромбоцити, което обуславя положителната реакция на организма. Невъзможни са алергични реакции или други усложнения. В кожата се инжектират тромбоцитите, които са богати на епидермални растежни фактори. Тези растежни фактори водят до производство на фибробласти, на междуклетъчна материя, засилва се неоколагенезата и като резултат кожата придобива свеж и подмладен вид.

За третиране на какви проблеми се препоръчва?Тя е препоръчителна при пациенти, имащи проблеми с капилярите и розацея. Процедурата укрепва кръвоносните съдове, и премахва зачервяванията. Използва се основно в естетичната медицина, но също така има приложение при лечението на акне, в спортната медицина, а напоследък при косопад и в офталмологията.

Каква е периодичността на извършване на процедура- та и колко дълготраен е нейния ефект?Препоръчително е процедурата да се извършва веднъж месечно в няколко поредни месеца. Имам клиенти, които се подлагат на тази процедура и за по-продължителен период от 6 до 12 месеца. Не съществува опасност от претоварване на организма или странични ефекти, така че няма ограничения за брой процедури.

С какви други процедури може да бъде съчетана?
Тя може да бъде съчетана с различни естетични процедури – химически пилинг, лазерни процедури, пластична хирургия и други.

Болезнена ли е процедурата?
Процедурата не е болезнена, тъй като се използват много фини игли. Ако пациентът е по-чувствителен можем да използваме локална анестезия в зоните на третиране.


ЕСТЕСТВЕН ПРОЦЕС

Инжектирането с автоложна плазма, богата на тромбоцити (A-PRP®), се основава на техника, която е едновременно проста и безопасна, използваща регенеративните и възстановителни свойства на тромбоцитите. Tе имат способността локално да освобождават растежни фактори, малки молекули, които действатк ато сигнални молекули за иницииране процеса на регенериране на кожатa. Oт малко количество кръв се изолират тромбоцити с RegenACR® KIT за  изготвянето  на  автоложна  пл азма, богата  на тромбоцити. A-PRP е готова за инжектиране само след 10-мину тна обработка. Изготвена от  собствена кръв, тя  е  естествен продукт, при който рискът от от хвърляне или алергични реакции е сведен до минимум.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram