fbpx

Ново решение за лечение на Гъбичките по ноктите на краката и ръцете с Genesis Plus

Гъбичките на ноктите, наричани също онихомикоза, са често срещано със- тояние, засягащо до 10 % от населението в цял свят. Те могат да направят ноктите жълти или обезцветени. С на- предването на инфекцията, е възможно ноктите да се удебелят, да станат чупливи и да се отделят от нокътното легло. Възможно е носенето на обувки и ходенето да станат болезнени

Какво причинява инфектирането на ноктите?(онихомикоза) Дерматофитите са гъбичките, които са   най-честата причина за това състояние. Те са специални организми, хранещи се с кератин, който е основният компонент на ноктите и кожата. Най- често срещаните гъбички, причиняващи инфектиране на ноктите, са Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes  и  Candida  albicans. Всеки е застрашен от инфекция, тъй като гъбичките присъстват навсякъде около нас.

Какво лечение съществува за инфектирани нокти? Съществуващите опции за лечение на инфектирани нокти, включват орален прием на лекарства, медикаменти за локално лечение и третиране с лазер. Няма лечение, което да е ефективно при всички пациенти, като има рискове и ползи, свързани с всяко.

Какво представлява GenesisPlus? GenesisPlus е процедура с Nd:YAG 1064nm лазер, който предлага безопасно и ефективно решение при лечението на инфекция на ноктите.

Как работи процедурата Genesis Plus? Лазерната светлина преминава през ноктите и околната тъкан, като се абсорбира от пигмент в гъбичките. Погълната от пигмента, светлината се трансформира в топлина, която убива или уврежда гъбичния организъм. В следствие на това, нокътят започва да израства нормално.

Какво може да се очаква? Процедурата включва прокарване на лазерния лъч над заразените нокти и околната тъкан. Процедурата се прави няколко пъти, докато достатъчно енергия достигне до нокътното легло. По време на процедурата се усеща затопляне на нокътя.

Има ли клинични изследвания? В клинично изследване, при 68% от пациентите, третирани с лазер, е настъпило подобрение в процента на ноктите, изчистени от инфекцията. Подобрението в състоянието на ноктите, което може да се наблюдава зависи от индивидуалните обстоятелства.

Ще се върнат ли гъбичките по ноктите отново? След процедурата трябва да настъпи подобрение в състоянието на ноктите, но ще трябва да се продължи с различни техники за домашна грижа, за да се ограничи появата на ре-инфекция.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram